Test Bank

Multiple Choice

1. What percentage of 18- to 29-year-olds voted in the 2012 presidential election?

a. 25

b. 45

c. 65

d. 85

Ans: B

Answer Location: Introduction to State and Local Government

Learning Objective: 1-5: Summarize

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

2. Money for public universities comes from ______.

a. public funds and grants

b. tuition and grants

c. tuition and public funds

d. public funds only

Ans: C

Answer Location: Introduction to State and Local Government

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

3. As funding for public universities has decreased, enrollment of foreign students has ______.

a. increased

b. decreased

c. stayed the same

d. been eliminated

Ans: A

Answer Location: Introduction to State and Local Government

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

4. What percentage of K–12 students attend public school?

a. 95 percent

b. 90 percent

c. 70 percent

d. 65 percent

Ans: B

Answer Location: The Impact of State and Local Government on Daily Life

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

5. ______ governments operate most K–12 public schools.

a. Local

b. County

c. State

d. Federal

Ans: A

Answer Location: The Impact of State and Local Government on Daily Life

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

6. The primary purpose of state and local government is to provide services to ______.

a. the federal government

b. other states

c. their population

d. students

Ans: C

Answer Location: The Impact of State and Local Government on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

7. Fire departments are primarily run by ______ governments.

a. local

b. county

c. state

d. federal

Ans: A

Answer Location: The Impact of State and Local Government on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

8. The comparative method of analysis uses ______ and ______ as the basis for systematic explanation.

a. comparisons, differences

b. similarities, differences

c. similarities, comparisons

d. differences, data

Ans: B

Answer Location: The Comparative Method in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

9. Variance is another word for ______.

a. similarities

b. comparison

c. analysis

d. difference

Ans: D

Answer Location: The Comparative Method in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

10. Governments at each level have basic ______ that make comparisons possible.

a. similarities

b. differences

c. attributes

d. variance

Ans: A

Answer Location: The Comparative Method in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

11. The price of soda in different states may vary due to ______.

a. variations in the tax rate

b. the value of the dollar

c. the fact that some people really like soda

d. the Great Recession

Ans: A

Answer Location: The Comparative Method in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

12. ______ is the most populous state in the United States.

a. Texas

b. New York

c. California

d. Florida

Ans: C

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

 
Looking for a Similar Assignment? Order now and Get 10% Discount! Use Coupon Code "Newclient"